Kézdiszárazpatak

honlapja

  • Betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • Betűméret csökkentése


Kézdiszárazpataki gyermekek Piliscsabán

Email Nyomtat

Kézdiszárazpataki gyermekek Piliscsabán


A június 19-i meghiusult indulási kísérlet után (a román hatóság Marosvásárhelyen "hibát talált" a kiutazásunkban, nem engedtek a gépre), végre kedden a szó szoros értelmében a fellegekbe repített Marosvásárhelyről a Wizz Air gépe. Az első repülés élménye után következtek a piliscsabai felejthetetlen napok.
Daczó Orsolya III. osztályos tanuló így emlékszik: "Nekem az volt a legjobb élményem, amikor megérkeztünk a családokhoz és megismerkedtem a gyerekekkel. Másnap elmentünk Esztergomba az élményfürdőre fürödni. Ott nagyon jó volt, mert jöttek felém a hullámok, és én ugrottam föl, de sajnos hamar letelt az idő, és visszamentünk ebédelni."
Lemhényi Izabella IV. osztályos tanuló: "Nagyon jó volt Esztergomban az élményfürdőn. Az a nap volt a legizgalmasabb számomra, mert nagyon sokat tudtunk fürödni."

Esztergomból Visegrádra utaztunk, ahol a királyi palotát csodálhattuk meg, majd Szentendrén látogattuk meg a Mikrocsodák Múzeumát és a hangulatos belvárost.


Harmadik nap a Felvidéken Búcsra látogattunk, ahol az Emese panzió és Eszti néni vendégszeretetét élvezhettük."A babamúzeum azért tetszett, mert érdekes szerintem, hogy régen hogyan öltöztek az emberek." - György Noémi, IV. osztály.

"Az Emese panzióban [...] fürödtünk is, de az volt a baj, hogy hideg volt a víz, és ezért nem tudtam sokáig benne maradni a medencében." (Lemhényi Izabella)

Pénteken az Országházat és a Budai várat látogattuk meg."Nekem legjobban az Országház tetszett. A harmadik legnagyobb épület, ha kétfelé vágnánk, az egyik fele másolata a másik felinek. Nekünk az idegenvezető néni megmutatta az Országházat kisebb formájában, gyufaszálakból kirakva, maketten is. Ötven kiló arany van az épületen,  a díszítéseken. Nagyon sok lépcső van. Emeletek is vannak. A Szent Koronát is láttuk, ahogy őrizték a katonák. A Szent Korona körül van sok szobor. A liftet is láttuk, fából van készítve, gyönyörű intarziákkal. A lépcsőkön bordó szőnyeg van. Az épületet oszlopok tartják, amelyek márványból készültek. Schmitt Pállal is találkoztunk, aláírt képet is kaptunk. Fényképeket is készítettünk vele. Lehet, hogy ő lesz az államelnök." - írja Mike Kinga, III. osztályos tanuló."A Buda vára azért tetszett, mert érdekelnek a régi várak." (György Noémi, IV. o.)Péntek este a Garancs-tetőn Szabó Miklósék portáján búcsúzott vendég és vendéglátó, majd szombaton Ferihegyről indultunk vissza Erdélybe. Marosvásárhelyről az iskolabusszal utaztunk haza, most már Brassó felé, ugyanis a Csíkszereda-Kézdivásárhely útvonal járhatatlanná vált a megáradt Kászon miatt.
Ezeket a felejthetetlen napokat, élményeket hálásan köszönjük a szervezőknek és a fogadó családoknak.


A látogatás képei (~400 kép)      Diavetítés indítása